Desert prajitura cu mere

de Geanina87 in Prajituri, 6 Apr 2013 | 82931 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Miha. Am modificat-o putin in sensul ca eu am framantat-o cu mainile (aici nu am masina de paine). Pot doar sa va spun ca e super delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri de zahar pentru umplutura
  • 1 kg mere
  • 250 g unt
  • 800 g faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc in 50 g de unt, se adauga 2 linguri de zahar si scortisoara. Se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol mai mare se pune faina si untul topit (dar nu de tot) si se framanta pana se formeaza firimituri. Se adauga zaharul pudra, praful de sare, praful de copt stins si ouale, rand pe rand. Trebuie sa iasa un aluat nelipicios si elastic care se infasoara in folie si se pune la frigider pentru o ora. Se imparte apoi in trei si se intind 3 foi.

In tava tapetata cu hartie de copt se asaza prima foaie, jumatate din compozitia de mere, a doua foaie, restul de mere si ultima foaie. Se pune la cuptor, la foc mic pana se rumeneste putin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (38)

cecyly 1

23.03.2014, 09:52

Am urmat exact reteta si mi-a iesit perfect! Multumesc pentru reteta!

Geanina87 1

23.03.2014, 17:57

Cu mare drag

Bya Ralu 1

16.09.2014, 01:07

Bună

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crusta de nuci