Desert prajitura cu mere

de RuxyRux in Prajituri, 25 Ian 2021 | 3189 vizualizari

 

Va invit cu drag, la o prajitura aromata, parfumata, inca calda, va promit, e si delicioasa!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 gr. unt gras 82%
  • 325 gr. faina
  • 125 gr. zahar pudra
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou mare
  • vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un sfert de lingurita scortisoara

Umplutura:

  • 7 mere mari
  • 1/2 cana de zahar brun( sau mai putin dupa gust)
  • scortisoara
  • 3 linguri gris
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Se prepara aluatul: eu am folosit mixerul, am pus untul rece taiat bucati, am adaugat zaharul pudra, apoi pe rand restul ingredientelor, oul, vanilia, scortisoara, coaja de portocala, faina, praful de copt, smantana, laptele si se formeaza un aluat nelipicios, care se pune la rece in folie, pentru o ora.

Intre timp se razuie merele pe razatoarea mare, se storc usor de zeama si se lasa deoparte.

Se imparte in mod egal aluatul, (eu l-am cantarit), apoi am intins pe rand doua foi pe o suprafata infainata( am avut o folie speciala de silicon).

Am uns tava cu ulei si am presarat faina, deci tapetata clasic nu cu pergament, am asezat prima foaie de aluat, am presarat grisul apoi am pus merele, am pus zaharul brun, scortisoara si am asezat a doua foaie de aluat deasupra.

Cu o furculita am intepat foaia, dintr-un rest de aluat am facut decoratiunile si am copt prajitura pentru o ora, o ora si zece minute la 180 de grade.

Am pudrat prajitura cand s-a racit usor( nu fierbinte).

E o mare bunatate, aluatul este unul extrem de fraged.

TIPS-URI

1

Eu am avut mere foarte dulci, astfel ca am redus cantitatea de zahar din umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie