Desert prajitura cu mere

de Bunica in Prajituri, 25 Dec 2021 | 3216 vizualizari

 

O prajitura de post delicioasa,care se prepara usor si repede.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg.mere
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 cana gris
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 pachet margarina/unt
  • 2 linguri pesmet
  • 50 g. nuca tocata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Merele spalate, sterse se dau pe razatoarea mare.

Zaharul,faina,grisul si praful de copt se amesteca.

Untul /margarina se imparte pachetul in 3.

Luam o tava 30/35 cm.,o ungem cu margarina si o tapetam cu pesmet.

Peste pesmet punem 1/3 margarina taiata cubulete.

Adaugam 1/2 din ingredientele uscate si nivelam usor.

Apoi punem 1/3 din cantitatea de mere rase.

Partea de ingrediente uscate,unt si mere.

Deasupra sa fie un strat de mere peste care adaugam nuca .

Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 45 minute.

Se lasa la racit.

Se taie si serveste rece.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Merele rase se storc usor,sa nu fie uscate.

2

Se poate folosi unt sau margarina( am preparat cu fiecare din ele si este delicioasa)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post