Desert prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)

de Catalina L in Prajituri, 15 Dec 2020 | 2311 vizualizari

 

Dupa reteta clasica cu cream cheese - vezi aici- va prezint o varianta cu ciocolata fara gluten, fara lactoza si cu indulcitor natural.
Utilizarea morcovilor in prajituri este o idee veche din Evul Mediu cand zaharul era un produs scump si morcovul il inlocuia.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/prajitura-cu-morcovi-si-ciocolata.html

 

INGREDIENTE

  • 150 gr de morcovi
  • 100 gr de pudra/faina de migdale
  • 50 gr faina de nuci
  • 150 gr de ciocolata neagra 85%
  • 3 oua
  • 75 gr de indulcitor natural eritritol
  • 40 gr ulei de masline bio
  • 90 ml lapte de cocos fara zahar
  • 1 lingurita rasa de condimente pentru turta dulce (amestec scortisoara/cuisoara/nucsoara/anason)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 50 gr miez de nuca
  • decor: nuca de cocos, ciocolata rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza):

Uscati faina de migdale si faina de nuci intr-o tigaie , amestecand in continuu timp de 5 minute. Luati de pe foc , adaugati indulcitorul amestecati si lasati sa se raceasca.

Incorporati aboi bicarbonatul.
Incalziti cuptorul la 160°C.
Curatati si dati pe razatoare morcovii.
Topiti ciocolata neagra la bain-marie. Amestecati si cand este complet topita puneti uleiul de masline si amestecat impreunai.

Lasati sa se raceasaca un pic.

Bateti ouale intregi timp de 5 minute pana-si dubleaza volumul. Puneti treptat fainele amestecate cu indulcitorul si bicarbonatul.

Adaugati ciocolata racita si amestecati. Compozitia era cam groasa am adaugat lapte de cocos.  

Puneti compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt (20 x 20 cm). Decorati cu miez de nuca. Dati la cuptor timp de 30-35 minute.

Lasati sa se raceasca. Decorati cu ciocolata rasa sau cu nuca de cocos rasa. Taiati bucati si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

17.12.2020, 21:15

Prajiturile cu morcov ies foarte bune! Daca are si ciocolata, cred ca este grozava!

mirela0911 1

20.12.2020, 18:49

Cred ca e tare buna!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:47

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Roza