Desert prajitura cu mousse de afine de cultura

de Constelatialeu in Prajituri, 7 Iul 2022 | 2315 vizualizari

 

Am fost cadorisita cu niste afine de cultura, o parte le-am pus pentru afinata, o alta parte am facut dulceata si am pus cateva si la congelator, ca cine stie ce idei imi mai traznesc...:)))))))))))))) 

 

INGREDIENTE

  • Blat- tava 35/25 cm
  • 300 g albusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g nuca prajita si macinata
  • 100 g faina
  • un praf de sare
  • Mouse de afine
  • 600 g dulceata de afine de cultura
  • 4 galbenusuri
  • 200 g ciocolata cu aroma de vanilie
  • 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 15 g gelatina
  • Decor
  • afine de cultura
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mousse de afine de cultura:

Blat : Am tapetat cu hartie de copt o tava cu pereti deatasabili, dimensiune 35/25 cm. Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete, apoi le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat faina si nuca macinata cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 40 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine blatul.

Am pregatit tava in care am copt blatul am imbracat-o in folie alimentara si pe margine am pus folie acetata, am asezat blatul racit , apoi m-am apucat sa fac mouse-ul de afine.

Mouse de afine : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Smantana pentru frisca am mixat-o. Intr-un castron de inox  am pus dulceata, am blendat-o, apoi am incorporat galbenusurile si am adaugat si ciocolata. Am asezat castronul pe baia de abur, am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata si am lasat sa scada temperatura sub 30 grade. Apoi am incorporat si frisca. Am turnat mouse-ul peste blat, apoi am bagat tava la frigider pentru min 5 ore. Apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa ferbinte, am decorat cu afine de cultura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mousse de afine de cultura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si fructe