Desert prajitura cu nuca, fistic, migdale

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Noi 2020 | 3337 vizualizari

 

Am pornit de la reteta lui Miremic ''Prajitura Oco'', doar ca de lene sa mai sparg nuci am facut un amestec de nuci, migdale si fistic,  din fiecare cate putin....cat sa imi ajunga pentru tava pe care am folosit-o, 24 / 36 cm.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 150 g faina
  • 40 g cacao
  • 90 g nuca macinata
  • 70 g fulgi de migdala macinati
  • 90 g fistic prajit si sarat, macinat
  • 80 g stafide aurii
  • Crema
  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 50 g stafide aurii
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca, fistic, migdale:

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 24/ 36 cm. 

Blat: Untul moale l-am mixat cu zaharul, am adaugat cacao si am continuat sa mixez. Separat am amestecat faina cu  nuca macinata, migdalele macinate si fisticul macinat. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat in untul frecat cate 2 linguri din amestecul uscat, le-am incorporat, apoi am adaugat 2 linguri de albusuri batute spuma, le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am procedat asa pana ce am terminat amestecul uscat si albusurile de incorporat.La final am adaugat 80 g de stafide si am omogenizat compozitia, am intins-o in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra am presarat 50 g stafide.

Crema. Am mixat galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul si si-u schimbat culoarea. Aceasta crema obtinuta am intins-o in tava peste blat, am nivelat apoi am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 g pentru cca 35-40 min. Cand incepe s as erumeneasca frumos deasupra se pune o hartie de copt sa nu se arda prea rau crema ( eu m-am luat cu altele si am cam bronzat-o) , este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit apoi se portioneaza. Daca va place combinatia va spun ca merita incercata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca, fistic, migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

madi_marin 1

13.11.2020, 18:41

Simplu si bun!

oanapl 1

22.11.2020, 19:12

Delicioasă!

Rahela Velicu 1

04.01.2021, 00:22

Yummii!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker