Desert prajitura cu nuca si crema de vanilie

de anca_rm in Prajituri, 7 Dec 2018 | 14552 vizualizari

 

O prajitura pentru orice ocazie. Arata bine este usor de facut si pe placul celor mai multi.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri nuca
  • 6 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • praf de sare
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • semintele de la o pastaie vanilie
  • 200 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si crema de vanilie:

Blat :

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Separam galbenusurile de albus.

Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le amestecam separat intr-un castron.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si sunt spumoase, adaugam zaharul. Batem pana cand se topeste zaharul si nu se mai simt cristalele din el.

Adaugam galbenusurile si incorporam.

Adaugam din amestecul de nuca, faina si praf de copt cate o lingura si incorporam amestecand de jos in sus cat mai usor.

Intr-o tava (20x30) tapetata cu hartie turnam compozitia obtinuta si o punem in cuptorul incins la 180 grade C.

Coacem blatul circa 20 minute.

Crema:

Galbenusurile le amestecam cu zaharul, semintele de vanilie si cu amidonul. Laptele il incalzim, dar sa nu fiarba.

Incet adaugam peste galbenusuri si amestecam continuu. Cand am terminat de adaugat laptele, punem vasul cu galbenusuri pe foc. Fierbem amestecand continu pana cand se ingroasa crema.

Lasam crema la racit, obligatoriu acoperita.

Cand este foarte bine racita, adaugam frisca si cu mixerul o mixam pana cand obtinem o crema pufoasa si destul de tare.

Blatul il taiem in patru parti egale.

Impartim crema in 4 parti si asamblam prajitura.

Ar trebui sa stea la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.

 

TIPS-URI

1

in loc de amidon se poate folosi faina,dar amidonul va face crema mai fina

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere in straturi