Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

de Rocsi in Prajituri, 18 Dec 2020 | 7601 vizualizari

 

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca sa le pregatim de sarbatori. Insa la mine, daca prajiturile sunt cremoase, pe ai mei i-am cucerit cu siguranta, pentru ca ei adora prajiturile cu crema. Daca ar fi dupa mine as face doar fursecuri! 😂😂😂. Aceasta a iesit nemaipomenita, iar visinele s-au potrivit de minute in toata aceasta combinatie. Indulcitor de la Green Sugar am folosit si de aceasta data, in locul zaharului.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 foi de blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri indulcitor pulbere
    • 4 linguri ulei
    • 4 linguri lapte
    • 100 gr nuca prajita si macinata
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru crema de vanilie:
    • 500 ml lapte
    • 5 linguri amidon
    • 3 linguri indulcitor pulbere
    • 100 gr ciocolata alba cu indulcitor
    • 100 gr unt 80% grasime
    • 2 lingurite vanilie
    • 1 borcan mic visine fara samburi (sau de la congelator)
    In plus:
    • sirop (apa + indulcitor + amaretto)
    • 30 gr ciocolata neagra cu indulcitor
    • 50 ml smantana pentru frisca
    • 2-3 linguri nuca tocata
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie:

Pentru foile de blat: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le puneti peste albusuri si mixati. Adaugati laptele si vanilia. Faina cernuta impreuna cu praful de copt le incorporati usor, cu o paleta de silicon. La final incorporati nuca macinata. Tapetati cu hartie de copt o tava de 20/32 cm. Turnati jumatate din compozitia de blat, o nivelati. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10-12 minute. La fel procedati si cu a doua foaie. Le lasati sa se raceasca.

Crema de vanilie: Intr-o cratita amestecati laptele cu indulcitorul si amidonul. O transferati pe foc, focul sa fie potrivit si invartiti mereu cu telul, pana crema se ingroasa ca o budinca. O dati deoparte cand este gata, adaugati ciocolata alba si amestecati pana este complet topita. Acoperiti crema cu folie, o lasati sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixati putin, adaugati crema rece, vanilia si mixati pana crema devine spumoasa. In tava puneti hartie de copt, asezati prima foaie de blat. O insiropati putin, puneti crema de vanilie, mai mult de jumatate si o nivelati. Asezati din loc in loc visine si le apasati usor cu degetul in crema. Puneti a doua foaie, o insiropati si apoi nivelati restul de crema. Acoperiti prajitura si o dati la rece 3-4 ore. Amestecati ciocolata neagra cu smantana pentru frisca, le topiti pe baie de aburi amestecand continuu. Puneti ciocolata topita intr-un pos cu varf foarte subtire. Scoateti prajitura de la rece si ii faceti un model cu ciocolata topita. Deasupra presarati nuca tocata. Lasati sa se intareasca putin ciocolata, apoi o puteti taia si servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

21.12.2020, 21:42

Nucă, vișine și vanilie, ingrediente care se armonizează atât de bine și dau un gust excelent prăjiturii...!

Ina 1

21.12.2020, 23:57

Cât de bine arată!

RuxyRux 1

22.12.2020, 18:34

Ce prajitura frumoasa Rocsicuta!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Petre Roman