Desert prajitura cu pere si budinca de vanilie

de oanapl in Prajituri, 16 Oct 2021 | 3807 vizualizari

 

Aveam mai multe pere și deoarece începuseră să se inmoaie, m-am gândit că ar fi păcat să se strice și am căutat o rețetă. Mi-a făcut cu ochiul această rețetă pe blogul Timeei. Prăjitura a ieșit pufoasă și absolut delicioasă. Eu am folosit mai multe pere decât în rețeta originală și nu am greșit. De asemenea, am pus doar 120g de zahăr, pentru că nouă nu ne plac prăjiturile foarte dulci. Vă invit să o încercați și voi, să vă convingeți cât e de bună! Mulțumesc Timeea pentru idee! Pupici!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 ouă
  • un praf de sare
  • 150 g zahăr
  • 250 g făină
  • 200ml lapte
  • 200ml ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esență de lămâie
  • Pentru umplutură:
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 6 pere coapte
  • fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu pere si budinca de vanilie:

Mai intai pregătești budinca conform instrucțiunilor de pe plic doar că folosești cantitățile de lapte și zahăr de mai sus. 

Pentru blat: bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi apoi zahărul măcinat și zahărul vanilat, mixând încă câteva minute. Adaugi apoi pe rând gălbenușurile, laptele și uleiul mixând după fiecare. La final încorporezi făina cernută cu praful de copt folosind o spatulă și amestecând ușor ca să nu se lase spuma.

Speli și cureți perele. 3 dintre pere le tai cubulețe ți le adaugi peste aluat și amesteci ușor.
Torni compoziția într-o tavă rotundă (de 26 cm) tapetată pe fund cu hârtie de copt.
Budinca o pui peste blat din loc în loc. 
Peste budinca de jur împrejur așezi felii de pere și fulgii de migdale. Introduci tava în cuptorul preincălzit la 180 de grade C, pentru 50-60 de minute, până când trece testul cu scobitoarea și se rumenește frumos.
Scoți tava din cuptor și lași să se răcească, apoi o transferi pe un platou și o servești.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si stafide