Desert prajitura cu pere si scortisoara

de oanapl in Prajituri, 29 Sep 2021 | 5000 vizualizari

 

Aveam niște pere care incepuseră să se înmoaie și mi-am zis că mai bine pregătesc un desert rapid. Am găsit o rețetă pe blogul Timeei (căreia îi mulțumesc pentru idee), care mi-a făcut cu ochiul. Eu am adaptat rețeta la tava mea (care era mai mare) și am crescut toate cantitățile. A ieșit o prăjitură delicioasă. Data viitoare voi pune mai multe pere.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 ouă mari
  • 5 linguri zahăr brut
  • 250 g făină
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru umplutură.
  • 3 pere
  • 3-4 lingurițe zahăr brut
  • 1 linguriță scorțișoară
  • zahăr pudră, pentru pudrat (opțional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu pere si scortisoara:

Mixezi ouăle întregi cu un praf de sare până când își dublează volumul. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până se topește zahărul și adaugi apoi laptele și uleiul. Încorporezi la final făina cernută cu praful de copt..
Torni compoziția într-o tavă rotundă (aprox 26 cm) unsă cu unt.
Perele spălate și curățate, le feliezi și le așezi peste aluat.
Presari zahărul și scorțișoara peste feliile de pere și dai tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade timp de 25-30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Scoți tava din cuptor și presari zahărul pudră după ce s-a răcit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine