Desert prajitura cu rubarba

de Zamfira in Prajituri, 1 Aug 2019 | 2213 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 4 gălbenușuri
  • 100 g unt
  • 350 g făină
  • 3 linguri smântână
  • 40 ml lapte(3 linguri)
  • 1 praf de copt
  • sare

Pentru bezea

  • 4 albușuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 zahăr vanilinat

Mai avem nevoie

  • 2 legături de rubarbă, 20 de tije
  • coajă de la o lămâie
  • 4 linguri de griș
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba:

Curățăm rubarbara, îndepărtăm coaja exterioară roșiatică-verzuie, se îndepărtează în fâșii. Feliem tijele de rubarbă în bucăți de 2 cm.

Blatul

Omogenizăm ingredientele, untul se topește și se adaugă rece la componenetele blatul. Frământăm toate ingrediente, dacă aluatul este prea moale, putem reduce din cantitatea de smântână. Trebuie să obținem un aluat nelipicios care se poate întinde cu ușurință, dacă este nevoie se mai poate adăugăm puțină făină. Întindem o foaie groasă de 0,5cm pentru o tavă obișnuită de prăjituri.

Pudrăm suprafața aluatului cu 4 linguri de griș. Punem bucățile de rubarbă și coaja rasă de la o lămâie.

Punem tava în cuptorul preîncălzit la 200 C. Lăsăm blatul 20 de minute.

Batem din albușuri cu un praf de sare o spumă tare, după ce este destul de consistentă adăugăm treptat zahărul pudră și zahărul vanilinat.

După cele 20 de minute scoatem blatul cu rubarba și punem spuma tare. Punem prăjitura la cuptor pentru încă 15 minute, reducem temperatura la 180 C, spuma trebuie să devină roz, ușor maronie.

După ce se răcește, feliem prăjitura în cuburi măricele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fanta