Desert prajitura de duminica

de Constelatialeu in Prajituri, 15 Oct 2017 | 8273 vizualizari

 

Nu stiam cum sa o denumesc, asa ca daca e duminica sa fie Prajitura de duminica.......am plecat de la niste frisca lichida pe care trebuia sa o folosesc neaparat, asa ca m-am uitat cam ce am prin dulap, camara, frigider si am pus de ceva dulce....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 80 g ciocolata neagra
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • Crema
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 10 g gelatina
  • 570 ml frisca lichida Hulala
  • 400 g lapte condensat DeLatte
  • 200 g gem de caise
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de duminica:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt.

Am mixat bine albusurile cu un praf de sare. Intr-un castron de inox, am pus galbenusurile si zaharul am amestecat bine si le-am pus pe baie de aburi, amestecand continuu pana incep sa se ingroase, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Tragem de pe foc si adaugam faina, omogenizam, apoi incorporam albusurile batute spuma tare, cu miscari lente de jos in sus. Turnam compozitia in tava tapetata si dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava de la cuptor, scoatem blatul si tava o racim cu apa, apoi o imbracam cu folie alimentara, asezam blatul asa cald si il intepam din loc in loc si intindem gemul de caise ( e un gem mai subtire). Apoi ne apucam de crema.

Intr-un castron de inox, punem ouale si cele 2 linguri de zahar le mixam, apoi le asezam pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. Separat, hidratam gelatina cu apa rece. Tragem castronul de pe foc, adaugam gelatina si omogenizam.

Separat mixam bine frisca lichida, adaugam si laptele condensat, omogenizam, la final adaugam ouale cu gelatina. Amestecam bine totul si turnam compozitia peste blat. Deasupra cernem cacao, dam tava la frigider pana a doua zi cand o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de duminica" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere