Desert prajitura de post cu dovleac

de Lau in Prajituri, 21 Ian 2021 | 2007 vizualizari

 

retete festive de iarna
M-am inspirat de aici-https://www.lauraadamache.ro/2015/11/prajitura-de-post-cu-dovleac.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g dovleac placintar ras
  • 300 g faina
  • 125 zahar
  • 200 ml lapte de soia
  • 70 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g migdale/nuci tocate
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 varf cutit scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu dovleac:

Dovleacul il dam prin razatoare si il calim cca 5 min cu zaharul, apoi il lasam sa se raceasca foarte bine.

Adaugam  faina,praful de copt,zaharul vanilat,sarea,scortisoarea,amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam dovleacul,amestecam si treptat laptele,amestecand continuu cu telul pana ce se omogenizeaza.

La final incorporam uleiul,esenta de vanilie,amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.

Presaram nuca sau migdale tocate potirvit pe toata suprafata prajituri.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta