Desert prajitura de post cu foi de napolitana

de Constelatialeu in Prajituri, 30 Noi 2021 | 7135 vizualizari

 

Am gasit reteta asta pe youtube, eu am facut unele modificari, dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • Foi mici de napolitana 4 buc
  • 400 ml apa
  • 150 g margarina unirea
  • 125 g zahar
  • 140 g alune sarate, prajite si macinate
  • 200 g rahat colorat
  • 30 g stafide
  • esenta de fistic
  • 400 g biscuiti populari macinati
  • 50 g cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu foi de napolitana:

Mai intai am pregatit ingredientele, am macinat biscuitii, am macinat alunele, am taiat cubulete mai mici rahatul. Intr-un tuciulet mic am pus apa, zaharul si margarina, am pus tuciuletul pe foc si am amestecat pana ce a inceput sa se topeasca zaharul si margarina, am adaugat alunele macinate, rahatul si stafidele , am lasat sa clocoteasca cca 4 min. Separat am amestecat biscuitii macinati cu cacao si esenta, apoi am turnat amestecul din tuciulet, am omognizat totul, apoi am intins umplutura peste foile de napolitana, una peste alta.. Am invelit prajitura in folie alimentara si am bagat-o la frigider pentru cateva ore, apoi am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si glazura de cacao