Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine

de Oana in Prajituri, 28 Feb 2018 | 12970 vizualizari

 

Chiar daca este post ne putem rasfata cu o prajitura delicioasa si usor de facut. O prajitura cu lapte de cocos, cu mac si visine. Sigur o sa va placa, este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 200 g visine congelate
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g unt de cocos
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte de cocos
  • 2 linguri mac
  • 270 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurite bicarbonat
  • 2 linguri nuca de cocos pentru decor
  • zahar pudra petru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine:

Mixeaza untul de cocos solid cu zaharul pana se omogenizeaza bine si zaharul incepe sa se topeasca. Adauga laptele de cocos si mixeaza usor. Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si macul si pune treptat peste compozitia de mai sus. Amesteca usor si incorporeaza bine ingredientele.

Tapeteaza o tava patrata de 24 cm cu hartie de copt si rastoarna aluatul. Niveleaza usor.

Pune zahar pudra peste visinele usor decongelate si asaza-le deasupra prajiturii.

Coace prajitura la 170 grade C, pentru 40 minute, pana trece testul scobitorii.

Scoate tava din cuptor si pune prajitura pe un grilaj si las-o la racit.

Presara deasupra nuca de cocos si zahar pudra.

TIPS-URI

1

In loc de unt de cocos puteti folosi margarina.

2

Laptele de cocos sa fie din cel la conserva sau cutiuta de carton, arata ca o smantana groasa. Il gasiti la raionul de produse asiatice, nu confundati cu bautura de cocos lichida la cutie de carton.

3

Se pot folosi si visine proaspete sau alte fructe, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu caise