Desert prajitura Eugenia

de ela in Prajituri, 8 Oct 2014 | 75235 vizualizari

 

Am vazut reteta undeva pe fb si mi-a placut tare mult...am schimbat cate ceva pe la ea...nu am folosit praful de budinca, ci am facut eu crema de vanilie..este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • eugenii cu crema 
  • 1,5 l lapte
  • 100 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 3 linguri apa rece
  • esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 8-9 linguri zahar pudra
  • 3 linguri amidon alimentar (daca nu aveti, puneti faina)
  • 4 linguri faina
  • cateva linguri de lapte+ness instant sau cafea,
  • esenta rom
  • 500 ml frisca lichida+zahar dupa gust+1plic intaritor frisca
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Eugenia:

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra (sau zahar normal) cateva minute, apoi adaugam apa rece si frecam in continuare pana isi dubleaza volumul. Adaugam amidonul si faina si omogenizam bine.

Punem laptele pe foc intr-o cratita mai mare de ceramica si lasam sa se incalzeasca, dar sa nu fiarba. Punem peste galbenusurile frecate o cana din laptele cald si mixam putin, apoi turnam peste laptele ramas in cratita si lasam pana se ingroasa crema. Daca nu avem cratita de ceramica, punem la bain-marie intr-o oala si procedam la fel. Cand s-a ingrosat crema, oprim focul si lasam sa se racoreasca cateva minute, apoi punem untul si amestecam bine pana se topeste untul.

Pregatim putin lapte cald amestecat cu ness, cafea sau esenta de rom prin care trecem rapid eugeniile si le asezam in tava. Turnam deasupra crema de vanilie fierbinte si lasam sa se raceasca crema.

Mixam frisca cu zahar pudra si intaritor de frisca si punem peste crema de vanilie iar deasupra presaram ciocolata rasa. Dam la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

Cautati eugenii cu crema mai groasa (se gasesc la kilogram), depinde cat de mare este tava atatea bucati.

2

Initial reteta era facuta cu 2 plicuri de budinca de vanilie, daca va este mai usor faceti cu budinca. Eu am preferat crema facuta in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Eugenia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

jolygina 1

09.10.2014, 22:47

ce tare nu stiam a exista prajitura cu numele meu

gaby_duceag 1

09.10.2014, 22:50

ce buna tre' sa fie tu Eluco!
Rar iti vad ochisorii p-aci

ela 1

09.10.2014, 23:07

Gabi sunt mereu pe aici dar pe fuga,nu am timp sa socializez

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Eclere