Desert prajitura felie de lapte

de Oana in Prajituri, 31 Mai 2017 | 47023 vizualizari

 

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie de lapte. Are un blat pufos de cacao si o crema delicioasa cu gust intens de lapte. Cu siguranta nu vei mai cumpara niciodata din comert!
Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 90 gr faina
  • 40 gr cacao neagra
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf de sare

Crema:

  • 260 ml lapte
  • 2 lingurite amidon
  • 100 gr zahar
  • 5 gr gelatina granulata
  • 30 ml apa rece
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr mascarpone
  • 1 lingurita extract de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura felie de lapte:

Blat: Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul de topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi laptele.
Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le peste galbenusuri. Amesteca usor cu spatula, de jos in sus. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana obtii o bezea si adauga-le apoi treptat in compozitia de aluat, amestecand usor cu spatula de jos in sus
Tapeteaza tava cu hartie de copt si coace blatul la 180 de grade C, aprox 10 minute
Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l pe jumatate, obtinand doua foi.
Crema: Pune gelatina in apa rece si las-o sa se hidrateze. Pune intr-o craticioara zaharul cu amidonul, amesteca usor cu un tel si pune laptele putin cate putin.
Pune craticioara pe foc, amestecand in continuu, pana incepe sa fiarba si sa se ingroase putin. Opreste focul si cand se racoreste putin, adauga gelatina si amesteca pana se topeste
Muta crema de lapte intr-un castron si acopera cu folie alimentara si lasa sa se raceasca.
Mixeaza smantana pentru frisca pana incepe sa se intareasca, adauga apoi mascarpone si mixeaza in continuare. Adauga crema de lapte racita si vanilia si amesteca totul bine
Pune crema la frigider 10-15 minute.
Asamblare: Pune o foaie de blat intr-o tava, adauga crema si niveleaza bine, apoi pune al doilea blat si lasa prajitura la rece 2-3 ore.
Portioneaza apoi prajitura.

TIPS-URI

1

Tava folosita este cea de la aragaz, de 41 x 33 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura felie de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Oana 1

08.06.2017, 12:21

Este atat de bunaaa! Daca vreti puteti sa ii puneti si o glazura de ciocolata deasupra, eu am facut si cu si fara si e delicioasa! Foarte fina! Crema e de vis

mena29 1

15.06.2017, 09:31

Am facut eu pentru cineva, am facut un tortulet si am pastrat cantitatile, a iesit delicios! Trebuie sa-l repet si sa va arat. Multumesc pentru reteta!

Ancutsa 1

20.12.2017, 10:13

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aromata cu mere si budinca de vanilie