Desert prajitura Felii Pariziene

de dentistutza in Prajituri, 28 Mar 2011 | 48564 vizualizari

 

Este posibil sa aveti aceasta reteta sub alt nume. La mine in familie asa o cheama! Si cand sotul meu o...cheama, eu execut!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 galbenusuri
  • 200 gr. zahar
  • 200 gr. unt moale
  • 250 gr. faina
  • vanilie/ coaja rasa de lamaie

Umplutura:

  • 1 borcan gem de caise
  • zeama de la 1 portocala

Bezea:

  • 6 albusuri
  • 150-200 gr. zahar
  • 200 gr. nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Felii Pariziene:

Blat: Se freaca galbenusurile cu zahar pana devin pufoase. Se pune untul moale si se mixeaza. Se adauga faina in doua reprize si vanilia. In tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina se intinde compozitia cu grija deoarece este moale. Se lucreaza usor cu ajutorul unei spatule speciale de cofetar, vezi poza.

Gemul se freaca cu zeama de portocala (merge si lamaie) si se unge pe baza din tava.

Se bat albusurile cu zahar pana devin lucioase si apoi, cu grija, se incorporeaza nuca macinata. Se toarna peste gem, se niveleaza si se da tava la cuptor la foc moderat initial si apoi mai mic, cam 35-40 minute, pana trece proba scobitorii. Se scoate tava cand s-a aurit frumos bezeaua deasupra.

Se lasa apoi la racit si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Felii Pariziene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

adry88 1

02.06.2011, 12:39

adela_64 1

04.11.2014, 12:21

Vaaaaai ce minunatie ! Cu siguranta o voi incerca si eu ! Deci, la favorite cu ea !

babi5 1

18.12.2014, 06:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa