Desert prajitura grilaj cu branza si cacao

de cristina1985 in Prajituri, 26 Iun 2017 | 2459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350 g faina
  • 50 g cacao
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • un praf sare
  • 150 ml lapte gras
  • 70 g zahar
  • praf de copt
  • Umplutura:
  • 600 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 1 albus
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • coaja de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura grilaj cu branza si cacao:

Blat: Cernem faina, cacaua si praful de copt. Se adauga untul si se framanta pana se obtine un aluat nisipos. 

Batem un galbenus de ou cu putina sare, lapte si zahar, apoi turnam acest amestec peste cel cu faina si se framanta pana rezulta un aluat omogen si nelipicios. Se tine la frigider 1 ora.

Umplutura: Se amesteca toate ingredientele.

Se intinde 3/4 din aluat intr-o tava de 24 x 24 cm sau 20 x 30 cm, astfel incat sa urcam usor pe margine. Turnam umplutura si intindem restul de aluat pe masa. Se taie fasii egale care se pun deasupra umpluturii, sub forma de grilaj.

Se introduce prajitura la cuptor, timp de 40-45 minute. Eu am tinut-o 40 minute.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura grilaj cu branza si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tavalita de post