Desert prajitura in doua culori - de post

de mirela0911 in Prajituri, 4 Dec 2017 | 11412 vizualizari

 

O prajitura rapida si tare buna in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa minerala
  • 180 g zahar
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 150 ml ulei
  • 350 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • jumatate cana visine fara samburi (de la borcan)
  • 2 lg cacao
  • 2 lg apa minerala
  • o mana nuca taiata grosier
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura in doua culori - de post:

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga esenta de vanilie si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine. 

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 20x30 cm cu hartie de copt. Se toarna 3/4 din compozitie si se niveleaza. Deasupra se pun visinele scurse de zeama. Restul compozitiei se amesteca cu cacaua si cele 2 lg de apa minerala. Se toarna apoi peste restul compozitiei acoperind toata suprafata.

Se presara deasupra nuca taiata si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate prepara si fara visine.

2

Dimensiunea tavii este de 25x30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura in doua culori - de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu brinza dulce