Desert prajitura indecisa cu banane si ness

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Noi 2021 | 3733 vizualizari

 

Am denumit-o indecisa pentru ca am inceput intr-un fel si am terminat-o in altfel. Oricum nu aveam nici o idee cum o sa fie, doar mi-am scos pe masa ingredientele ce trebuiau folosite cat mai curand, niste banane, niste lapte condensat, niste mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • 48 piscoturi
  • lapte pentru inmuiat piscoturile
  • 30 g ness
  • 220 g lapte condensat
  • 250 g mascarpone
  • 500 g banane foarte coapte
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 10 g gelatina + 40 ml apa rece
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • decor
  • bomboane trufe
  • tava cu pereti detasabili 24/35 cm
  • folie acetata si folie alimentara
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura indecisa cu banane si ness:

Tava pe care am folosit-o ( 24/35 cm) am imbracat-o cu folie alimentara la baza, iar marginile cu folie acetata. Am inmuiat 24 de piscoturi in lapte si le-am asezat pe doua randuri pe fundul tavii. Laptele condensat impreuna cu nessul le-am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa, apoi am incorporat mascarponele si bananele, mixand cca 3-4 min dupa fiecare. Separat am amestecat 3 oua cu 3 linguri de zahar, am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce si-a dublat volumul. Am luat vasul de pe baia de abur am incorporat gelatina hidratata-n apa rece si am lasat cateva minute pana ce am batut frisca. Intr-un castron incapator am pus crema de oua, apoi crema de ness si la final am incorporat frisca batuta spuma tare. Jumatate din crema obtinuta am intins-o peste stratul de piscoturi inmuiate, am nivelat si apoi am asezat restul de 24 piscoturi inmuiate in lapte, le-am asezat cate 8 buc pe 3 randuri, am intins restul de crema si am decorat cu bomboane trufe date pe razatoarea mica.Am bagat tava la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura indecisa cu banane si ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine