Desert prajitura Inghetata falsa

de amalia01 in Prajituri, 27 Dec 2017 | 4242 vizualizari

 

Practic ti se topeste in gura. Este aromata, delicata ...are tot ce ii trebuie pentru o prajitura cu esenta de"mai vreau". ..

 

INGREDIENTE

  • a. blat
    • 6 albusuri
    • 6 lg zahar
    • 6 lg nuca macinata
    • 1 praf de copt
    • zeama de la 1/2 de lamaie
    b. crema 1
    • 6 galbenusuri
    • 6 lg de zahar
    • 1 budinca de vanilie Dr. Oetker
    • 200 ml lapte
    • 2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
    • 200 g margarina Rama Maestro
    c. crema 2
    • 200 ml frisca lichida Meggle
    • 2 lg capucino
    Mai ai nevoie de :
    • ciocolata rasa
    • decoratiuni

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Inghetata falsa:

Bati albusurile spuma impreuna cu zaharul, cu ajutorul mixerului. Adaugi nuca macinata, iar la final, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava in care ai asezat hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit pentru cca 25 de minute. Timpul depinde de cuptor. Cel mai bine verifici cu scobitoarea.  Practic, trebuie sa aiba o culoare placuta, aramiu deschis.

crema 1

  Dizolvi budinca in laptle caldut. Galbenusurile le amesteci bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugi budinca dizolvata si omogenizezi cu ajutorul mixerului. Pui vasul pe foc mic si amesteci continuu pana cand se ingroasa, apoi dai la rece. Cand se racoreste ( atentie sa nu se raceasca de tot!) adaugi margarina cubulete si bati cu mixerul la viteza mica.Trebuie sa obtii o crema pufoasa.

crema 2

  Bati frisca cu mixerul, iar cand este aproape gata, adaugi capucino si bati in continuare.

  Montare:

  Cand blatul s-a racit, torni crema de vanilie si intinzi, apoi crema de capucino si decorezi dupa plac.  

  Tips& Tricks: nu uita sa adaugi putin praf magic de iubire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Inghetata falsa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post