Desert prajitura iubitorilor de lapte

de Cofetarul Vesel in Prajituri, 24 Aug 2017 | 4493 vizualizari

 

Fii Chef inspirat! M-am hotarat sa particip la acest minunat concurs cu o reteta inspirata din https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-felie-de-lapte-82964.html NUMITA Prajitura felie de lapte. Sper ca retata mea reinterpretata sa va placa mult.,,Prajitura iubitorilor de lapte''

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 grame zahar tos
  • 60 mlilitri ulei
  • 70 mililitri lapte
  • 3 linguri zahar vanilat
  • o esenta de rom
  • 120 grame de faina
  • 4 linguri cacao
  • 5 grame praf de copt
  • putina sare
  • Crema:
  • 280 mililitri lapte
  • 2 linguri de faina
  • 100 grame zahar pudra
  • 250 grame mascarpone
  • 30 mililitri apa rece
  • un tub de frisca hulala (250 grame)
  • o esenta de vanilie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura iubitorilor de lapte:

Blatul: Separam galbenusurile de albusuri. Amestecam zaharul tos cu cel vanilat si il adaugam treptat peste galbenusuri, dupa ce am adaugat tot zaharul, continuam sa mixam galbenusurile pana cand isi vor dubla volumul si vor deveni o crema spumoasa, deschisa la culoare. Adaugam peste compozitie uleiul, putin cate putin si amestecam ca la maioneza. Apoi adaugam laptele si continuam sa amestecam. Vom adauga esenta de rom si vom amesteca in continuare, apoi vom adauga faina, cacaua si praful de copt. Vom amesteca totul cu o spatula pana cand vom obtine o crema omogena. Intr-un bol vom mixa albusurile cu sarea pana vom obtine o bezea tare si lucioasa. Vom pune treptat bezeaua peste compozitie si vom amesteca cu o spatula. Vom pune compozitia la copt intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu o folie de copt, timp de 20 de minute, la o temperatura de 180 grade C. Cand blatul s-a copt, il vom lua din cuptor si il vom lasa la racit, apoi il vom taia, pe orizontala in doua foi egale.

Crema: Amestecam cu un tel laptele, zaharul si faina. Le punem pe foc, iar pana compozitia se va ingrosa vom pune gelatina in apa si o vom lasa la hidratat. Dupa ce crema s-a ingrosat, o luam de pe foc si o lasam la racit 10 minute, apoi punem gelatina hidratata si amestecam foarte bine. Turnam crema intr-un bol, pe care il acoperim cu o folie de plastic si o lasam la racit. Intr-un alt bol,  vom pune frisca din tub (Frisca trebuie sa fie din frigider, iar inainte de a o consuma trebuie sa scuturam bine tubul) si o vom amesteca cu mascarponele. Amestecam cele doua creme impreuna cu esenta de vanilie. Apoi asamblam prajitura, turnam crema peste prima foaie de blat, apoi o acoperim cu cealalta foaie. Punem prajitura la frigider pentru patru ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura iubitorilor de lapte" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata, cu iaurt grecesc