Desert prajitura Lamington - Tavalita cu cocos si ciocolata

de Catalina L in Prajituri, 29 Oct 2017 | 4961 vizualizari

 

Toata lumea face tavalita cu cocos si ciocolata, dar stiti originea ei?
Lamington este o prajitura traditionala australiana.
Numele ei vine de la baronul Charles Cochrane-Baillie, al 2-lea baron de Lamington, guvernator de Queensland intre 1896 et 1901. Servitoarea lui a scapat din greseala pandispanul preferat al guvernatorului intr-un bol cu ciocolata topita. Baronul Lamington i-a propus atunci acesteia sa inveleasca pandispanul in nuca de cocos pentru a nu se murdari pe degete.
Prajitura a fost un mare succes si a facut istorie.
Alta poveste spune ca semana cu palaria guvernatorului.
Este atat de populara incat pe 21 iulie 2006 in Australia. s-a proclamat ziua ei - National Lamington Day .
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/prajitura-lamington-tavalita-cu-cocos.html

 

INGREDIENTE

  • 125 g de unt moale
  • 125 g de zahar
  • vanilie esenta
  • 2 oua
  • 250 g de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 varf de sare
  • 12 cl de lapte

Pentre glazura:

  • 250 g de zahar (400 g in reteta australiana)
  • 5 linguri de cacao amara
  • 20 g de unt topit
  • 10 cl de lapte
  • 100-150 g de nuca de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Lamington - Tavalita cu cocos si ciocolata:

Frecati untul cu zaharul si vanilia. Adaugati ouale treptat amestecand, apoi laptele.

Incorporati faina amestecata cu praful de copt si sarea.

Amestecati bine pentru a obtine un aluat omogen.

Turnati compozitia intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt (20 X 30 cm) .

Dati la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 30 minute

Lasati sa se raceasca un pic inainte de a-l scoate din forma.

Taiati in patrate (5x5 cm) sau dreptunghiuri.

 Pregatiti glazura :

Amestecati cacaua cu zaharul.

Puneti la topit untul in lapte la foc potrivit.

Adaugati amestecul cacao- zahar.

Cand incepe sa fiarba, lasati 1-2 minute si luati de pe foc.

Cu 2 furculite sau cu o bagheta, inrobati partile de prajitura intai in ciocolata si apoi in nuca de cocos.

Lasati-le sa se usuce pe un gril.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Lamington - Tavalita cu cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de post cu budinca si jeleu