Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult
Toata lumea face tavalita cu cocos si ciocolata, dar stiti originea ei?
Lamington este o prajitura traditionala australiana.
Numele ei vine de la baronul Charles Cochrane-Baillie, al 2-lea baron de Lamington, guvernator de Queensland intre 1896 et 1901. Servitoarea lui a scapat din greseala pandispanul preferat al guvernatorului intr-un bol cu ciocolata topita. Baronul Lamington i-a propus atunci acesteia sa inveleasca pandispanul in nuca de cocos pentru a nu se murdari pe degete.
Prajitura a fost un mare succes si a facut istorie.
Alta poveste spune ca semana cu palaria guvernatorului.
Este atat de populara incat pe 21 iulie 2006 in Australia. s-a proclamat ziua ei - National Lamington Day .
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/prajitura-lamington-tavalita-cu-cocos.html
Pentre glazura:
Frecati untul cu zaharul si vanilia. Adaugati ouale treptat amestecand, apoi laptele.
Incorporati faina amestecata cu praful de copt si sarea.
Amestecati bine pentru a obtine un aluat omogen.
Turnati compozitia intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt (20 X 30 cm) .
Dati la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 30 minute
Lasati sa se raceasca un pic inainte de a-l scoate din forma.
Taiati in patrate (5x5 cm) sau dreptunghiuri.
Pregatiti glazura :
Amestecati cacaua cu zaharul.
Puneti la topit untul in lapte la foc potrivit.
Adaugati amestecul cacao- zahar.
Cand incepe sa fiarba, lasati 1-2 minute si luati de pe foc.
Cu 2 furculite sau cu o bagheta, inrobati partile de prajitura intai in ciocolata si apoi in nuca de cocos.
Lasati-le sa se usuce pe un gril.
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult