Desert prajitura marmorata cu zmeura si ciocolata alba

de Constelatialeu in Prajituri, 7 Mai 2022 | 3631 vizualizari

 

Trebuie sa consum stocul de zmeura, ca acum vine alta, daca mai vine, dar asta e alta poveste. Printre picaturi am reusit sa mai fac si eu o prajiturica, racoroasa si nu greu de facut.

 

INGREDIENTE

  • Blat 25/35 cm tava
  • 200 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 25 g cacao
  • 100 g faina
  • 50 g unt topit, 82% grasime
  • Crema de zmeura
  • 500 ml smantana dulce 32 % grasime
  • 600 g zmeura congelata
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina+30 g apa rece
  • Crema de ciocolata alba Callebaut
  • 500 ml smantana dulce 32% grasime
  • 200 g ciocolata alba Callebaut
  • 10 g gelatina + 30 g apa rece
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura marmorata cu zmeura si ciocolata alba:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat untul topit si racit si am mai mixat 1-2 min, la final am incorporat cacao si faina, cernute. Am tapetat tava cu hartie de copt ( 25/35 cm)am pus compozitia in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, n-am cronometrat cat a stat la cuptor, am folosit testul scobitorii. Am scos din cuptor tava, am scos batul si l-am lasat sa se raceasca bine.

Frisca : Din litrul de smantana dulce am oprit 200 ml pentru crema de ciocolata, restul de smantana cu 3 pliculete de zahar vanilat am batut o frisca nu foarte ferma, frisca pe care am impartit-o in doua, 500 g pentru crema de zmeura si 300 g pentru crema de ciocolata.

Crema de zmeura: Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o craticioara am pus zmeura si zaharul si am lasat sa fiarba cca 10-15 min, am tras craticioara de pe foc si am incorporat gelatina hidratata. Am lasat sa ajunga temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat 500 g frisca batuta.

Crema de ciocolata alba.Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus 200 ml smantana dulce si 200 g ciocolata alba, am pus castronul pe baia de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata si apoi am lasat sa scada temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat 300 g frisca batuta.

Asamblare : Am folosit o tava cu pereti detasabili ( 25/35 cm) am tapetat-o cu folie alimentara, am asezat blatul, am turnat intai crema de zmeura, apoi crema de ciocolata alba, le-am amestecat cu ajutorul unui bat de frigaruie. Am bagat tava la frigider sa stea peste noapte, a doua zi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit zimtat trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata cu zmeura si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

miki_a 1

09.05.2022, 19:51

Cum arată de bine !

Panacris 1

12.05.2022, 19:16

Pfff, eu am crezut că ai tăit-o cu laserul Milimetrică! Super faină!

Catalina L 1

19.05.2022, 16:22

buna si fana, la favorite cu ea

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta cu ciocolata alba