Desert prajitura mexicana cu ananas

de Catalina L in Dulciuri, 4 Iun 2017 | 3485 vizualizari

 

Prajiturile cu ananas sunt foarte apreciate in América de Sud.
Este normal, a fost descoperit în sudul Braziliei și al Paraguayului.
Băștinașii îl numeau “nana”, adică “fructul delicios, parfumat”. A fost adus în Europa de Cristofor Columb și cultivat în sere începând cu anul 1720.
Am utilizat 1/3 de ananas proaspat (cumparat de la piata curatat si fara cotor) si o mica conserva cu felii de ananas.
O sa vedeti de ce !
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/prajitura-cu-ananas-mexicana.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 100 g de zahar
  • 100 g de unt topit si racit
  • 2 linguri de smantana
  • 3 oua
  • 1 conserva de de 220 g cu felii de ananas in sirop
  • 1/3 de ananas proaspat ( curatat si fara cotor)
  • cateva cirese confiate
  • 20 g de zahar
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura mexicana cu ananas:

Frecati ouale cu zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Puneti untul topit si racit, smantana si amestecati.

Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.

Taiati ananasul proaspat in felii subtiri rotunde.

Ungeti cu unt forma si presarati pe fundul ei zahar.  

Puneti feliile de ananas si o cireasa in mijlocul lor.

Deschideti conserva, pastrati siropul si taiati feliile de ananas in bucatele. Incorporati-le in compozitia prajiturii si varsati-o peste ananasul proaspat.

Puneti in cuptorul incalzit si coaceti timp de 20 minutes la 210°C .

Scoateti din cuptor, rasturnati prajitura si insiropati-o cu siropul pastrat.

Lasati sa se raceasca, decorati cu zahar pudra si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura mexicana cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese