Desert prajitura Mosii de toamna

de Constelatialeu in Prajituri, 28 Oct 2021 | 3754 vizualizari

 

Pentru ca sambata este Sambata mortilor - Mosii de toamna si aceasta prajitura am facut-o special pentru aceasta zi, am denumit-o prajitura " Mosii de toamna".

 

INGREDIENTE

  • 2 foi-35/25 cm ( ingredientele pentru 1 foaie, se inmulteste cu 2 )
  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 90 g faina
  • un praf de sare
  • 25 ml ulei
  • 30 ml lapte
  • Crema 1
  • 250 g mascarpone
  • 150 g lapte condensat
  • 100 g ciocolata neagra
  • Crema 2
  • marmelada caise
  • nuca macinata grosier
Portii: 28
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Mosii de toamna:

Foaie : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu uleiul si laptele, apoi le-am incorporat in bezea ccu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina cernuta, tot cu miscari lente de jos in sus. Am intins aluatul in tava tapetata cu hartie de copt ( dimensiune tava 35/25 cm), am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 15 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca foaia. Am procedat la fel si cu a doua foaie.

Crema 1 : Intr-un castron de inox am pus laptele condensat si ciocolata, am pus castronul pe baie de abur , am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul de pe baia abur am lasat sa se tempereze cca 5-6 min, apoi am incorporat mascarponele, mixand cca 5 min. Am lasat sa se raceasca crema.

Crema 2 : Aici n-am cantarit ingredientele, am amestecat marmelada cu nuca macinata grosier, am apreciat din ochi cat sa-mi ajunga sa acopar suprafata prajiturii.

Asamblare : Am asezat prima foaie in tava in care am copt foile, am intins crema cu mascarpone, am asezat a doua foaie, am presat un pic sa faca aderenta , apoi am intins crema de marmelada cu nuca. Am nivelat si am mai presarat nuca macinata. Am dat prajitura lal rece cateva ore , apoi am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mosii de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema mascarpone