Desert prajitura neagra cu visine si crema de unt cu bezea elvetiana

de katty in Prajituri, 1 Oct 2017 | 4666 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare zahar
  • 1 pahar lapte
  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 4 linguri cacao
  • 11/2 pahar faina+1 lingura
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 300 gr visine fara samburi bine scurse
  • crema de unt cu bezea elvetiana
  • 5 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 gr unt
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura neagra cu visine si crema de unt cu bezea elvetiana:

Pentru blat, punem la foc laptele, zaharul, untul si cacaua. Amestecam pana zaharul se topeste si amestecul se omogenizeaza. Dam jos, lasam sa se raceasca, adaugam galbenusurile, faina, bicarbonatul, omogenizam, apoi adaugam albusurile batute spuma tare. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt.

Amestecam visinele scurse, cu o lingura de faina si le presaram deasupra. Dam  tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor si trece proba scobitorii.
Scoatem blatul copt si il lasam sa se raceasca.

Intre timp, preparam crema. Punem intr-un castron albusurile, sarea si zaharul. Punem castronul la bain-marie (intr-o oala mai mare cu putina apa care fierbe, fara  ca fundul castronului sa atinga apa) si amestecam cu un tel pana zaharul se topeste. Dam jos castronul, golim continutul intr-un castron mai mare si incepem sa mixam mai intai la putere mica, apoi la mare pana bezeaua se intareste si face creste, iar bezeaua si vasul sunt reci. In acest moment, incepem sa adaugam untul taiat bucati mici, pe rand cate o bucatica (untul trebuie sa fie scos cu putin timp inainte de la frigider, astfel incat sa nu fie nici foarte moale, nici foarte rece). Mixam pana incorporam tot untul si crema se intareste. In acest moment, daca dorim, putem pune in crema colorant sau piure de fructe.
Cu un pos, punem crema peste blatul racit si dam la frigider pentru cateva ore. Portionam prajitura inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura neagra cu visine si crema de unt cu bezea elvetiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

-Licurici- 1

02.10.2017, 09:10

yamiii... Arata minunat!

Rocsi 1

02.10.2017, 20:05

Cu siguranta a fost o mare bunatate!

dantes 1

04.10.2017, 13:10

Delicioasa!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata