Desert prajitura negresa

de Gicuta in Prajituri, 2 Sep 2015 | 55753 vizualizari

 

O prajitura in fata careia nu poti rezista prea mult. Tare buna langa o cafea sau un pahar cu lapte.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 350 g zahar
  • 200 g faina
  • 4 linguri cacao neagra
  • 150 g unt (80% grasime)
  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • o lingura esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • o ciocolata amaruie
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura negresa:

Intr-o craticioara punem la fiert laptele, untul, uleiul, zaharul si cacao. Amestecam continuu pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte, adaugam esenta de rom, amestecam si scoatem 12 linguri din compozitie pe care le vom folosi impreuna cu ciocolata la glazurarea prajiturii.

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma (ca la bezea) cu un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam compozitia de cacao (racita) in fir subtire si mixam. Punem si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam cate o lingura din albusurile batute si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza toata cantitatea. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am avut tava de 25x35 cm, daca aveti una putin mai mica este si mai bine pentru ca prajitura o sa iasa mai inalta) si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu (180 grade) timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam parajitura sa se raceasca, o scoatem din tava si o portionam.

Cele 12 linguri oprite din glazura le punem pe foc cu ciocolata rupta bucatele. Amestecam sa se topeasca ciocolata. Cand se raceste, o intindem peste prajitura portionata.

 

TIPS-URI

1

Prajitura se poate portiona direct in tava.

2

Uleiul se poate inlocui cu inca 50 g unt sau in loc de ulei si unt se paot folosi margarina pentru prajituri (200 g).

3

In compozitie puteti adauga nuci, stafide sau alte fructe.

4

Laptele se poate inlocui cu apa plata sau minerala.

5

Tava se poate unge cu unt si tapeta cu faina .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mihaelar63 1

04.09.2015, 13:23

Declar pe propria raspundere ca o negresa este tot ce-mi lipseste acum ))

Aletta 1

14.10.2015, 15:09

MaziluSimona 1

12.10.2018, 23:47

Am făcut negresa in seara asta e ieșit exact că în poza,e foarte buna o să o mai fac negresa și alta data,multe prăjituri fac de aici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu piscoturi