Desert prajitura "Noapte venetiana"

de Teo in Prajituri, 24 Ian 2010 | 75504 vizualizari

 

Adaptata dupa crema de la "Sah" postata de Miha.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 linguri sirop caramelizat (3 linguri de zahar + 3 linguri de apa)
  • 1 cana de faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 1 cubulet de ciocolata razuita
  • 1 lingura cacao
  • Crema:
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita gelatina
  • 200 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • nuca prajita
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Noapte venetiana":

Blat: Se bat ouale cu zaharul. Se adauga uleiul, praful de copt, cacaua, ciocolata si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins pentru 30 min. Se lasa sa se raceasca.

Crema: Zaharul il caramelizam, iar cand se topeste turnam laptele fierbinte. Atentie! Se umfla si poate da pe dinafara. Amestecam pana cand se topeste tot zaharul, dupa care adaugam faina "desfacuta" in cateva linguri de lapte rece. Punem din nou la fiert pana se ingroasa putin, amestecand continuu. Se lasa la racit, apoi adaugam gelatina dizolvata in 2-3 linguri de apa rece. Dupa ce s-a racit punem frisca batuta.

Blatul il insiropam cu 100 g zahar caramelizat cu 100 ml apa rece.

Peste blat intindem crema si presaram nuca prajita din belsug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Noapte venetiana"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

voica 1

21.02.2013, 20:19

Am doua intrebari referitor la aceasta reteta :
-Nu se specifica cantitatea de cacao ;
-Cele 100 grame de zahar folosite pentru insiroparea blatului sunt altele decat cele precizate in reteta pentru blat + crema ?( 150 si 200 grame )

Teo 1

21.02.2013, 20:57

Voica, 1 lingura cacao;pentru sirop se ard 100gzahar in afara de cantitatile de la blat si crema.

marcela1979 1

21.04.2016, 15:29

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata