Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure

de Lau in Prajituri, 24 Oct 2017 | 3137 vizualizari

 

M-am inspirat de la divainbucatarie

 

INGREDIENTE

  • 500 g piersici
  • 50 g mure,zmeura
  • 20 g unt
  • 2 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Blat
  • 150 g unt
  • 5 oua
  • 150 g iaurt
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 300 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure:

Intr-o tava (eu am preferat sa o tapetez cu hartie de copt), adaugam feliile de piersici precum petalele unei flori, in mijloc adaugam mure, untul topit, de la lamaie si presaram zahar deasupra.

Dam tava la cuptorul incalzit cca. 15 min, pana scade putin lichidul lasat de fructe.

Intre timp, pregatim blatul-mixam untul cu zaharul, adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, iaurtul si esenta, amestecam bine pana ce se incorporeaza.

La final, incorporam faina amestecata cu praful de copt. Turnam aluatul peste fructe si dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

O rasturnam prajitura cu ajutorul unei farfurii.

Eu nu am avut tava destul de inalta si am facut 2 prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, iaurt si cacao