Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana in Prajituri, 18 Oct 2017 | 7819 vizualizari

 

Prajitura rasturnata cu prune, pufoasa si aromata este un adevarat rasfat pentru papilele gustative!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de prune fara samburi
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 20 g unt pentru uns tava

Blat:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 500 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu prune:

Unge o tava dreptunghiulara cu unt, presara zaharul brun, prunele fara samburi, apoi pudreaza-le cu scortisoara. Lasa tava deoparte si pregateste aluatul pentru blat.

Separa ouale si mixeaza albusurile cu zaharul, pana obtii o bezea. Poti folosi un mixer sau un robot de bucatarie. Intr-un castron mare, amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie, vanilia, untul topit si laptele. Amesteca praful de copt cu faina si incorporeaz-o in castronul cu galbenusuri. La final, adauga bezeaua, omogenizand usor, cu o spatula, de jos in sus. Rastoarna compozitia in tava, peste prune. Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 45 de minute si nu uita sa faci testul cu scobitoarea.

Lasa prajitura sa se raceasca, apoi portioneaz-o si scoate cu grija bucatile pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Black or White"