Desert prajitura Regala

de Geanina87 in Prajituri, 1 Ian 2014 | 274600 vizualizari

 

Este una dintre cele mai delicioase prajituri!! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o foaie:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 5 linguri de nuca macinata
  • Crema:
  • 9 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Decor:
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Regala:

Albusurile le batem spuma, adaugam treptat zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi punem faina, bicarbonatul stins si amestecam cu o lingura incet, de jos in sus.Incorporam cu grija si nuca, dupa care tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni mici (in jumatate decat cea de la aragaz) si dam la cuptorul preincalzit la 180° pentru 15 minute sau pana se rumeneste usor. Repetam operatiunea inca de doua ori pana cand sunt gata toate cele trei foi ale prajiturii.

Galbenusurile, zaharul pudra si esenta de vanilie se pun la bain-marie si se amesteca pana cand se ingroasa. Se lasa apoi deoparte la racit, dupa care se incorporeaza cu untul mixat spuma (untul trebuie sa fie la temperatura camerei).

Incepem sa montam prajitura: foaie, crema, foaie, crema, iar pe ultima foaie intindem un strat subtire de crema peste care radem ciocolata. Lasam la rece pentru cel putin 1 ora si apoi o taiem si nu ne lasam pana cand n-o terminam :)) E super delicioasa ;)

 

TIPS-URI

1

Se coc 3 foi individual.

2

Peste ultima foaie se poate pune si o glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Regala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri cu crema de vanilie