Desert prajitura simpla cu ciocolata

de - Andreea - in Prajituri, 9 Aug 2018 | 10955 vizualizari

 

O prajitura delicioasa ce se prepara simplu si cu putine ingrediente ...

 

INGREDIENTE

  • 150 gr ciocolata
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina tip ''00''
  • 3 oua
  • frisca ( pentru decor)
  • cirese (pentru decor)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura simpla cu ciocolata:

Punem intr-o craticioara untul cu ciocolata la foc mic si lasam sa se topeasca, amestecand in continuu. Cand s-au topit, stingem focul si lasam sa se racoreasca.

Separam albusurile de galbenusuri.

Intr-un vas punem galbenusurile si zaharul si mixam pana vom obtine o spuma densa si deschisa la culoare.

Adaugam faina putin cate putin si mixam in continuare. Vom obtine o compozitie foarte densa.

Adaugam apoi ciocolata topita si amestecam bine.

Separat, mixam albusurile spuma tare si adaugam putin cate putin in vasul cu compozitia de galbenusuri,amestecand usor cu o spatula de jos in sus. 

Ungem o tava cu unt si presaram faina si turnam compozitia.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru circa 30 minute. ( Nu mai mult )

Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se racoreasca. O portionam dupa plac si ornam (optional) cu frisca si cirese. 

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Putem inlocui ciresele cu alte fructe dorite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura simpla cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec umplut