Desert Prajitura "tavalita"

de miremirc in Prajituri, 22 Apr 2011 | 50611 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 50 g margarina
  • 2 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • Glazura :
  • 250 g zahar
  • 250 g margarina (unt)
  • 4 linguri lapte
  • 50 g cacao
  • 3 linguri rom
  • 200 g cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura "tavalita":

Mixam intr-un castron oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite, adaugam laptele, faina iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt (25*35cm) si turnam compozitia.

Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si il taiem patratele.
Pregatim glazura astfel: intr-o craticioara punem zaharul, margarina, laptele, cacaua si le punem pe foc pana se omogenizeaza; dam deoparte si punem romul. Daca cumva raman cocoloase de cacao, strecuram glazura printr-o sita de inox.

Fiecare patratica o dam prin glazura de ciocolata, apoi o tavalim prin nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura "tavalita"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat si cacao