Desert - Prajitura tavalita

de Oana in Prajituri, 19 Oct 2017 | 16525 vizualizari

 

Prajitura tavalita este perfecta pentru cand vrei sa faci repede ceva dulce. Mie imi place cu nuca de cocos, dar poti sa tavalesti bucatile si prin nuca pisata fin.
Reteta video o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 200 gr zahar
  • 2 lingurite zeama lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 450 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie

Glazura

  • 300 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 80 gr cacao
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom

In plus

  • 200 gr fulgi de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert - Prajitura tavalita:

Pregatim mai intai blatul: separam albusurile de albusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam apoi treptat zaharul si mixam pana abtinem o bezea. Adaugam zeama de lamaie.

Amestecam galbenusurile cu un tel si adaugam treptat uleiul, ca la maioneza. Adaugam apoi laptele, amestecam usor si turnam galbenusurile peste albusuri. Adaugam coaja rasa de lamaie si vanilie.

Amestecam praful de copt cu faina si o punem treptat peste compozitie, amestecand incat cu o spatula, de jos in sus.

Tapetam cu hartie de copt tava de la aragaz si rasturnam compozitia.

Coacem blatul la 180 de grade pentru 15 minute, pana trece testul scobitorii si se rumeneste usor.

Lasam blatul sa se raceasca si pregatim glazura.

Punem untul intr-o craticioara si il lasam sa se topeasca. Adaugam apoi zaharul si cacaua, amestecam cu un tel si lasam la foc mic pana se topeste zaharul si se ingroasa putin compozitia.

Luam de pe foc si adaugam apa si esenta de rom. Amestecam cu telul pana obtinem o glazura fina, cremoasa si mai subtire.

Taiem prajitura cuburi si apoi le scufundam in glazura, le lasam sa se scurga putin si le tavalim prin nuca de cocos.

Puteti sa tavaliti prajitura si prin miez de nuca maruntit fin, daca nu va place nuca de cocos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert - Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura 5 Dame