Desert prajitura tavalita in nuca de cocos

de Cofetarul Vesel in Prajituri, 28 Dec 2017 | 6311 vizualizari

 

Reteta romaneasca: Va invit cu mare drag sa incercati aceasta reteta!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350 gr faina alba
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 250 gr margarina
  • 10 gr praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 200 gr margarina topita
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml apa
  • Pentru decor:
  • 100 gr nuca de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita in nuca de cocos:

Blat: Amestecam zaharul cu esenta de vanilie si margarina pana obtinem o crema. Adaugam treptat ouale, apoi laptele, faina si praful de copt. Amestecam si dam blatul la copt 35 de minute, la 180C. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in cuburi.

Glazura: Punem margarina topita pe foc, adaugam ciocolata si apa si amestecam bine. Dupa ce ciocolata s-a topit, luam glazura de pe foc.

Asamblarea prajiturii: Luam cate o bucata de blat, o inmuiem in glazura, apoi o tavalim in nuca de cocos. Prajiturile vor sta 2 ore la frigider, dupa aceea pot fi servite!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu visine