Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult
Prajiturile cu multa nuca de cocos este adorata de noi. De aceasta data am incercat o reteta cu un blat pe baza de fulgi de cocos. Am ales o umplutura simpla cu gem,Nutella,frisca si mascarpone.
Retete festive de iarna
Pt blat:
Pentru blat pregatim o tava dreptunghiulara (15x20) pe care punem hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 180 grade.
Intr-un bol separam ouale. Albusurile le mixam cu un praf de sare adaugand zaharul.Mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar.
Galbenusurile batute cu o furculita le adaugam peste albusuri si omogenizam. Urmeaza sa adaugam faina,nuca de cocos si praful de copt. Omogenizam cu o lingura de lemn de sus in jos,incet pana cand se incorporeaza bine.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie si coacem pentru 15 -20 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam la racit , preferabil de pe o zi pe alta.
Pentru a umple blatul pregatim frisca pe care o mixam impreuna cu zaharul. Se pot adauga arome,daca doriti. Cand frisca este tare adaugam mascarponele si mixam inca putin la viteza mica ,doar pana cand se omogenizeaza. O impartim in 3 parti.
Blatul care s-a racit il taiem cu un cutit foarte bine ascutit,astfel incat sa obtinem 3 parti egale.
Incepem sa asamblam prajitura.
Peste prima bucata de blat punem gem de caise, o intindem bine. Apoi adaugam 1/3 din crema,peste crema vine un strat subtire de nutella.Acest strat este mai greu de asezat , de aceea eu am folosit un pos.
Asezam a doua bucata de blat si repetam :gem de caise,crema,Nutella.
Urmeaza a treia bucata de blat. Peste aceasta ultima bucata intindem crema ramasa.
Ne ramane sa ornam prajitura si sa o lasam la frigider pentru cateva ore.
Pofta buna!
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult