Desert prajitura Tosca

de Oana in Prajituri, 20 Feb 2017 | 28698 vizualizari

 

O prajitura cu crema fina de vanilie, blat pufos cu mac si cocos si o glazura de ciocolata...Sigur iti va placea!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 50 gr mac
  • 15 g fulgi nuca de cocos
  • 45 gr faina
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 40 gr faina
  • 1 baton vanilie
  • 200 gr unt 85% grasime
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura coniac
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 gr unt
  • In plus:
  • 150 gr biscuiti
  • fulgi de ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca:

Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adauga apoi faina si omogenizeaza bine.

Scoate pastaia de vanilie din lapte si toarna-l in fir subtire peste galbenusuri, amestecand in continuu. Muta amestecul in craticioara si pune pe foc mic, amestecand pana se ingroasa.

Muta crema intr-un castron si pune o folie de plasctic deasupra, ca sa nu se formeze crusta. Las-o sa se raceasca la temperatura camerei. Mixeaza untul moale, la temperatura camerei si pune-l cate putin in crema racita, amestecand bine. Pune din nou folie de plastic peste crema si las-o la frigider.

Pentru blat, mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi adauga zaharul putin cate putin, pana obtii o bezea. Adauga macul si nuca de cocos si amesteca usor cu o spatula. Amesteca praful de copt cu faina si cerne-le peste compozitie, amestecand usor, de jos in sus, pana se incorporeaza.

Rastoarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si coace blatul la 180 de grade pentru 20 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Scoate-l apoi din cuptor si lasa-l sa se raceasca in tava.

Prepara siropul: pune zaharul intr-o craticioara, pe foc mic si lasa-l sa se caramelizeze. adauga apa si lasa pe foc pana ce zaharul s-a topit. Dupa ce s-a racit putin adauga coniacul.

Pentru glazura, pune ciocolata intr-o craticioara cu fund dublu impreuna cu smantana pentru frisca si untul si lasa-le pe foc mic pana se topesc. Omogenizeaza bine pana obtii o glazura fina.

Asamblare: Penste blatul rece din tava rastoarna crema de vanilie rece, din frigider. Insiropeaza pe rand biscuitii, pe ambele parti si pune-i peste crema, unul langa altul. Deasupra toarna glazura, niveleaza si presara fulgii de ciocolata.

Pune prajitura la frigider cateva ore inainte sa o tai cuburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu untură