Desert prajitura turnata cu branza

de violeta30 in Prajituri, 9 Dec 2019 | 3223 vizualizari

 

Foarte rapida si delicioasa.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 2 oua
  • 9 linguri de zahăr
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 12 linguri de făină
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilat

Crema de brânză

  • 2 cutii brânză de vaci de 200 gr fiecare
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri griș
  • 2 linguri de unt topit
  • vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza:

Pentru aluat
Batem ouăle cu zahărul și zahărul vanilat pana se topește, apoi adăugăm uleiul, laptele, făina cu praful de copt și amestecăm bine.
Jumătate din aluat îl vom pune într-o tavă in care am așezat hârtie de copt și lăsăm vreo 15 minute la cuptorul bine încins.
Între timp pregătim crema de brânză.
Amestecăm ouăle, bătute bine înainte, cu brânza, apoi grișul, untul topit și vanilia.
Scoatem tava din cuptor și întindem crema de brânza, apoi punem restul de aluat și introducem iar la cuptor până se rumenește.
Lăsăm la răcit, o pudrăm cu zahăr pudră și porționăm după preferințe.
Poftă bună !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu spuma de ness by Timea