Desert prajitura turnata, cu branza si visine

de katty in Prajituri, 30 Ian 2018 | 6537 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 4 oua
    • 2 cani zahar
    • 1 cana lapte
    • 3 linguri cacao
    • 2 cani faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat
    • 200 gr unt 65%
    Umplutura de branza:
    • 350 gr crema de branza
    • 1 ou
    • 2 linguri zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingura faina
    • 400 gr visine decongelate, bine scurse
    • zahar pudra ptr decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata, cu branza si visine:

Intr-o craticioara punem zaharul, laptele si cacaua. Asezam craticioara pe foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos, punem untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste. Lasam amestecul sa se raceasca.

Separam ouale. Punem galbenusurile in amestecul racit, apoi cernem faina, praful de copt si bicarbonatul. Mixam albusurile cu un praf de sare si le amestecam cu restul compozitiei  cu ajutorul unei spatule.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam 3/4 din compozitie. Intr-un castron mixam crema de branza cu zaharul, zaharul vanilat, oul si faina. Asezam cu lingura umplutura de branza peste aluat, intr-un strat neuniform. Presaram deasupra visinele, apoi turnam restul compozitiei.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii (aproximativ 45-50 minute).

Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca. Presaram deasupra zahar pudra si o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata, cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie