Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana

de oanapl in Prajituri, 31 Mar 2021 | 5990 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de pe blogul Savori Urbane. Este foarte aromată și se pregătește foarte ușor. Nouă ne-a plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 150 g unt moale cu min. 80% grăsime
  • un praf de sare
  • 100 g zahăr măcinat
  • 3 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat sau
  • esență de portocale
  • 250 g făină
  • 1 pliculeț praf de copt (o lingurita rasa)
  • 200 ml lapte
  • pentru umplutură:
  • 3-4 mere mari
  • pentru cremă:
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 ouă
  • 40 g zahăr măcinat
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • În plus:
  • 3 linguri gem de caise
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana:

Mixezi untul moale cu zahărul măcinat, zahărul vanilat, sarea și esența de portocale până ce obții o spumă, apoi adaugi pe rând cele 3 ouă. Amesteci bine după fiecare ou adăugat. În final cerni făina împreună cu praful de copt și le încorporezi la viteză mică, apoi adaugi laptele călduț și mixezi câteva secunde.

Torni aluatul în tava (24 cm) tapetată cu hârtie de unt și unsă cu unt pe margini și o introduci în cuptorul încins la 170 C pentru 20 de minute.

Între timp speli merele și le feliezi. 

Pentru cremă amesteci cu mixerul smântâna cu zahărul măcinat, puțină sare, 2 ouă și esența de vanilie. 

Scoți blatul și așezi un rând de mere pe margine și torni peste aluat 1/2 din crema de smântănă. Deasupra ei pui restul feliilor de măr (în evantai) și apoi torni și restul de cremă.

Introduci din nou prăjitura la cuptorul încins la 170 C și o coci 45-50 de minute, până când devine aurie, cu margini usor rumenite

Încălzești la microunde, 3 linguri de gem de caise și le strecori printr-o sită fină. Cu ajutorul unei pensule ungi prăjitura fierbinte cu gemul de caise.
Lași prăjitura la răcorit în formă și abia după ce s-a răcit complet, îndepărtezi inelul reglabil și o tai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si crema de vanilie