Desert prajitura zi si noapte

de nadina73 in Prajituri, 11 Iul 2010 | 48711 vizualizari

 

Este o prajitura grozav de buna si usor de facut!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 9 linguri de faina
  • 9 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 200 lapte
  • 100 zahar
  • 1 pachet de unt

Glazura:

  • 4 albusuri
  • 200 zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • ciocolata rasa- optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura zi si noapte:

Blat: Se bat 6 albusuri bine, apoi se pune zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea. Se pun galbenusurile si se amesteca cu o spatula, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaua.

Se unge o tava, se pune hartie de copt, se rastoarna compozitia in tava si se da la cuptor aproximativ 30 minute, la 160 grade.

Intre timp pregatim crema: 4 galbenusuri se amesteca cu 2 linguri de faina si zaharul vanilat, apoi se adauga treptat laptele si zaharul si se pune pe foc pana se ingroasa bine de tot. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu un pachet de unt la temperatura camerei, frecat spuma.

Glazura: Cele 4 albusuri ramase de la crema se bat bine cu zaharul si putina zeama de lamaie, apoi cand s-au intarit bine se bat la bain-marie pana devin lucioase.

Peste blatul racit se pune crema, se uniformizeaza bine, apoi se pune glazura din albusuri, dupa care se pun bombonele sau ciocolata rasa.

Daca doriti sa fie mai multa crema se poate pune chiar un pachet si jumatate de unt in loc de un pachet.

Este grozav de buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura zi si noapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresa