Desert prajiturele 8 martie - La multi ani, madamelor!

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Mar 2022 | 2848 vizualizari

 

Desi nu am prea fost in apele mele teritoriale, dar cum am primit cel mai frumos ''cadou'' de 8 martie, adica sanatatea mamei mele, am zis sa fac totusi ceva care sa marcheze aceasta frumoasa zi de iarna-primavara. La multi ani , femei mici si mari cu suflet divin !

 

INGREDIENTE

  • mouse de ciocolata alba
  • 2 galbenusuri de oua mari
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 80 ml lapte 3,55 grasime
  • 7 g gelatina granulata+ 30 ml lapte rece
  • 1 lingura zahar
  • Pt. frisca
  • 200 ml smantana pentru frisca 36% grasime
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 11 rozete de jeleu de piersici ( atate alveole are forma in care am turnat jeleu sa se raceasca ) reteta de jeleu o gasiti la prajitura Dora in pagina mea de retete
  • Biscuite frantuzesc sfaramat Paillete Feuilletine -reteta o gasiti la mine-n pagina
  • optional dulceata de zmeura
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajiturele 8 martie - La multi ani, madamelor!:

Jeleu l-am avut facut inainte si a stat frumos la congelator.

Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat am mixat-o nu foarte tare, pana am obtinut o frisca mai lejera.

Mousse de ciocolata alba ; Mai intai am pus la hidratat gelatina in lapte rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile o lingura de zahar si 80 ml lapte . Am pus castronul pe baie de abur si am omogenizat bine, cand a inceput sa se incalzeasca am adaugat ciocolata si am continuat sa amestec pana ce ciocolata a devenit fluida, am adaugat si gelatina hidratata, am tras castronul de pe baia de abur si am omogenizat.Am lasat cca 10 min sa se mai raceasca amestecul apoi am incorporat frisca si am omogenizat. Am folosit niste forme de silicon in care am pus prima data jumatate de compozitie, am asezat in fiecare alveola un banut de jeleu, apoi am acoperit cu restul de compozitie. Am folosit 2 tipuri de forma ca nu mi-a incaput toata compozitia,am folosit dulceata de zmeura in alveolele in care nu mi-a ajuns jeleu de piersici. Am presarat biscuite frantuzesc sfaramat-Paillete Feuilletine. Am bagat formele la congelator pentru cel putin 7 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajiturele 8 martie - La multi ani, madamelor!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

11.03.2022, 20:44

ce frumusele sunt!

dantes 1

12.03.2022, 11:52

Delicioase!

mirela0911 1

13.03.2022, 12:30

Ce frumoase au iesit! Sanatate la maxim, tuturor!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si gem