Desert prajituri de post cu mango si banana

de oanapl in Prajituri, 1 Apr 2017 | 3958 vizualizari

 

retete de post economice
Pentru aceasta reteta, m-am inspirat de pe blogul Paulei Gafitescu.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 100 ml suc de portocale proaspat stors
  • 1 mango bine copt
  • 1 banana
  • 60 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajituri de post cu mango si banana:

Amesteci faina cu un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul. Uleiul il amesteci bine cu zaharul, pana cand zaharul se dizolva complet.
Mango il cureti de coaja si ii tai toata pulpa. Pui in blender pulpa de mango, banana si sucul de portocale. Mixezi ingredientele pana obtii o crema.
Amesteci fructele cu uleiul, apoi torni totul peste ingredientele uscate. Omogenizezi compozitia, dar nu exagerezi cu mixarea.
Preincalzesti cuptorul la foc mediu. Pregatesti 12 forme de briose sau de minic chec sau mini-guguluf. Umpli formele cu compozitie, pana la 3/4 din capacitate. Coci prajiturele timp de 30 de minute.

Dupa ce opresti focul, le mai lasi 5 minute in cuptor, apoi le transferi pe un gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajituri de post cu mango si banana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Nicoleta