Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Cernem faina intr-un castron. Amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Facem o adancitura la mijloc in care punem untul moale, apoi turnam cate putin lapte putin caldut si framantam pana obtinem un aluat nelipicios pe care il lasam la cald 1/2 de ora.
Impartim aluatul in 2 jumatati (vom obtine 2 rulade). Intindem pe rand cate o foaie de aluat pe un blat de lemn infainat. Topim restul de unt.
Scurgem branza bine si o amestecam cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, apoi visinele scurse.
Foaia intinsa in strat subtire o ungem cu untul topit, apoi intindem jumatate dim amestecul de branza. Rulam strans si punem rulada intr-o tava cu hartie de copt. Procedam la fel si cu cea de-a doua. Ungem ambele rulade deasupra cu unt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumenesc frumos.
Servim ruladele caldute cu zahar pudra presarat deasupra.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult