Desert rulada cu crema de mure

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 9 Sep 2019 | 2820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 130 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 130 g faina
  • 3 g praf de copt
  • Dimensiune tava:
  • 27/37 cm
  • Crema:
  • 350 g mure
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml frisca lichida indulcita (rece)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de mure:

Se spala murele si se amesteca cu zaharul. Se pun la foc si se fierb pana cand se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca si se strecoara prin sita. Se pun din nou la foc pana cand trec de testul picaturii: se pune o picatura pe o farfurie si daca nu se imprastie atunci cand farfuria este inclinata, dulceata este gata. Se lasa sa se raceasca.

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. 

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon. Se intinde aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

 Cand blatul este gata, se pune cu tot cu hartia de copt peste un prosop umed si se ruleaza in el. Se lasa asa pana cand se raceste total. 

Dupa aceea, se mixeaza frisca si se amesteca cu dulceata de mure. 

Se desface blatul din prosop, cu mare grija, eventual va puteti folosi de un cutit lung si subtire. 

Se intinde circa jumatate din crema peste blat, apoi acesta se ruleaza. 

Se transfera rulada pe un platou si se decoreaza cu restul de crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si fructe de padure