Desert rulada cu mascarpone si dulceata

de Ancutsa in Prajituri, 29 Aug 2020 | 4524 vizualizari

 

Am pregătit o ruladă pufoasă, cu model cu floricele cu cacao, pe care am umplut-o cu mascarpone și dulceață de zmeură și afine, cu apă de flori de trandafir. A ieșit pufoasă, delicioasă și cu un parfum delicat. Ne-a plăcut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 ouă,
  • un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 40 ml apă rece,
  • 50 ml ulei,
  • 110 g făină,
  • 5 g praf de copt,
  • 1 linguriță cacao,
  • ½ linguriță coajă de lămâie,
  • Pentru umplutură:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 3 linguri dulceață de zmeură și afine, cu apă de flori de trandafir
  • În plus:
  • Zahăr pudră, după gust, doar pentru pudrat și rulat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu mascarpone si dulceata:

 

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, uleiul și apa rece și amesteci bine. Apoi adaugi coaja de lămâie și praful de copt și încorporezi treptat făina, amestecând cu o spatulă, ușor, pentru a păstra compoziția aerată.

Torni compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, însă păstreză deoparte 3 linguri din aluat.

Compoziția păstrată deoparte o amesteci cu pudra de cacao.

 Compoziția cu cacao o torni cu un poș, făcând buline, pe care le transformi în floricele cu o scobitoare.

Dai la cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii, la foc mediu. Blatul trebuie să fie ușor auriu, eu l-am rumenit mai tare, de aceea s-a crăpat ușor pe alocuri, cu toate acestea,  a ieșit pufos și gustos.

 Când blatul de ruladă e gata, îl scoți pe un șervet de bucătărie pe care ai presărat zahăr pudră (ca să nu se lipească), o rulezi și o lași la răcit.

 

După ce ai amestecat crema mascarpone cu dulceața, umpli rulada și o rulezi la loc, cu ajutorul hârtiei de copt.

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/rulada-cu-mascarpone-si-dulceata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu mascarpone si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ganache de cappuccino