Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

de Gherca Daniela in Prajituri, 26 Sep 2021 | 2998 vizualizari

 

O rulada simpla, dar super gustoasa!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri + 1 ou
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie/rom
  • 6 linguri faina
  • o lingurita rasa praf de copt
  • In plus: Un borcan mic cu gem de caise
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise:

Separam oul. Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura si mixam continuu pana obtinem o bezea lucioasa, adaugam si galbenusul, mixam putin, apoi punem esenta dupa gust, uleiul, iar la final faina cu praful de copt. Omogenizam foarte bine toata compozitia si o turnam intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt  si o bagam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 15-20 minute. Cand este gata, o rasturnam pe alta hartie de copt si o rulam. Lasam sa se raceasca complet. Dupa racire o derulam si ungem cu gem de caise toata suprafata foii de rulada, apoi o rulam din nou . Pentru un aspect frumos am turnat peste rulada sos de fructe de padure si sos de ciocolata. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura coapta la aburi