Desert Stelute cu alune

de cristina1985 in Prajituri, 25 Noi 2019 | 1843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou+1 galbenus
  • 110 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lg-ta cu varf ness
  • 60 g ciocolata cu lapte
  • 220 g alune macinate fin
  • 1/4 lg-ta praf de copt
  • un praf sare
  • Glazura:
  • 50 g zahar pudra
  • 1 albus
  • Alte ingrediente:
  • faina pentru intins aluatul
Portii: 62
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Stelute cu alune:

Se amesteca oul, galbenusul cu zaharul pudra si cel vanilinat, sarea, ness si se mixeaza pana se obtine o spuma.

Ciocolata se topeste intr-o craticioara, in baie de aburi. Cand s-a mai racit, se adauga peste celelalte ingrediente, la care se adauga alunele macinate (eu asa le-am cumparat)si praful de copt. Se pastreaza aluatul la rece, timp de 3-4 ore.

Se presara faina si se intinde aluatul. Decupati formele dorite si pregatiti glazura.

Glazura: albusul se bate spuma si se adauga zaharul pudra, treptat, mixand dupa fiecare cantitate.

Se ung formele si se pun in  cuptorul preincalzit, timp de 10-20 minute. Dupa primele 10 minute, urmariti,pentru ca se pot arde usor. Par moi cand sunt gata, dar dedesubt sunt rumenite. Atunci puteti scoate tava si introduceti-o pe a doua.

TIPS-URI

1

Puteti unge fursecurile peste tot cu glazura, nu doar in centru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Stelute cu alune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mini - tarte cu banane si ciocolata